popup

PRODUCENT: Diogra

klasa 04

Mąka orkiszowa biała jest świetną alternatywą dla tradycyjnej mąki pszenicznej. Dużo bogatsza w cenne składniki odżywcze wpływa nie tylko na smak i jakość potraw, ale ich funkcje prozdrowotne. Zawiera witaminy B, A, E, D, cenny błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, ma właściwości przeciwzapalne i przeciwgorączkowe, obniża poziom cholesterolu, a nawet hamuje procesy alergicznie. Robimy z niej pyszne wypieki, zarówno na słodko, jak wytrawnie: ciasta, ciasteczka, naleśniki, kluski, placuszki i różne rodzaje chleba.

Mąkę orkiszową produkujemy z ziaren, które pozyskujemy we własnym gospodarstwie rolnym. To produkt dobrze nam znany i sprawdzony, nad którego powstawaniem mamy pełną kontrolę. Orkisz od wieków stosuje się w kuchni, choć współcześnie wyparły go mąki tańsze i łatwiej dostępne. Poleca się go nawet osobom, które mają drobne problemy z przyswajalnością glutenu ze zbóż, ze względu na jego szczególny, łatwiej przyswajalny dla organizmu rodzaj. 

Skład:

  • Orkisz– kraj pochodzenia Polska

iconiconicon> Zobacz wyniki badania

Podsumowanie wyników
Sprawozdanie pestycydy
Sprawozdanie metale ciężkie

TUTEJ LINKI DO BADAŃ
producent

Diogra – Paulina Świdergał

Pomysł na wytwarzanie produktów orkiszowych wyszedł ze wspólnej inicjatywy mojej i męża. Najpierw mieliśmy gospodarstwo rolne i uprawialiśmy orkisz, potem postanowiliśmy rozszerzyć działalność. Obecnie przetwarzamy około 200 ton rocznie, oferując klientom gotowe artykuły. Poza ziarnem można tu znaleźć mąki, otręby, paluszki, makarony, a nawet produkty z innych prastarych zbóż, z płaskurki czy samopszy.

Dbamy o jakość. Mąki, makarony powstają u nas od małego ziarenka, mamy więc pełną kontrolę nad całym procesem. Nie używamy żadnych substancji chemicznych w czasie produkcji, a odmiany orkiszu, które wykorzystujemy, mają właściwości lecznicze. To, co jest dla nas najważniejsze, to zdolność wytwarzania wysokiej jakości produktów, przy zachowaniu ich wszelkich walorów zdrowotnych i smakowych. Przeznaczone są dla wszystkich, dla osób uczulonych na gluten z pszenicy czy innych zbóż, jednak tolerujących gluten w orkiszu, oraz dla tych, którzy chcieliby po prostu zadbać o swoje zdrowie.

ADRES: Graboszyce 112, 32-640 Zator

KONTAKT: biuro@diogra.pl, 501 020 267

STRONA PRODUCENTA: www.diogra.pl

 

Zamknij

Ta witryna używa plików cookie do jej poprawnego funkcjonowania. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj naszą Politykę prywatności.

Akceptuję pliki cookies od tej witryny.

"